Mīlestības vārdā: Japānā vīrs savai aklajai sievai izveidoja dārzu ar tūkstošiem ziedu

Japānas pilsētā Šintomi, Mijazaki prefektūrā, atrodas skaista tūrisma vieta – milzīgs dārzs ar tūkstošiem koši rozā ziedu, ko dēvē par šibazakuru jeb šilodidāliem flokšiem.

Katru gadu no marta beigām līdz aprīlim to apmeklē vairāki tūkstoši tūristu, un tā popularitāti nodrošina ne tikai krāšņie ziedi. Šī vieta ir neparasta ar to, ka tā ir privāta rezidence, un stāsts par šī dārza rašanos ir ne mazāk skaists.

Šis 3,3 kvadrātmetrus lielais zemes gabals kādreiz bija piensaimniecības saimniecība, kurā dzīvoja jauns pāris, Kuroki kungs un kundze. Viņi apprecējās 1956. gadā, izaudzināja divus bērnus un cerēja, ka kādu dienu, pensionējoties, varēs doties pelnītā ceļojumā pa Japānu.

Tomēr 52 gadu vecumā Kuroki kundze pēkšņi zaudēja redzi diabēta komplikāciju dēļ. Sapratusi, ka viņas sapņi par ceļošanu ir beigušies, viņa kļuva nomākta, noslēgta un dzīvoja vientuļu dzīvi savās mājās.

Viņas vīram bija salauzta sirds, redzot, kā viņa mīļotās kādreiz dzīvespriecīgā seja kļuva arvien nomāktāka, un viņš lūdza draugus un radiniekus, ja iespējams, apciemot viņu katru dienu.

Lasi vēl: Kāpēc veļas mazgājamajā mašīnā jālieto daudz mazāk pulvera. Lieliska ekonomija!

Kādu dienu viņš dārzā pamanīja rozā šibazakura ziedus, kas ne tikai izskatījās satriecoši, bet arī brīnišķīgi smaržoja.

Divu gadu laikā vīrietis iestādīja tūkstošiem šo ziedu pie mājas, kopjot tos, līdz tie ieskauj māju ar krāsainu paklāju.

Pamazām viņa sieva sāka iziet no mājas, lai baudītu ziedu smaržu, un atkal sāka smaidīt.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment